Tutkimus: Kiinteistönvälittäjät
luottavat uuteen OviPro välitysjärjestelmään

Kesäkuussa 2023 toteutettu kyselytutkimus kartoitti kiinteistönvälittäjien mielikuvia tammikuussa 2023 lanseeratusta uuden sukupolven OviPro-kiinteistönvälitysjärjestelmästä. Kyselyyn vastasi 132 kiinteistönvälittäjää eri puolilta Suomea. Lähes 70 % vastaajista käyttää OviProta joko pääasiallisena työkalunaan tai valikoivasti, esimerkiksi tilastojen seurantaan tai markkinointiin. 27 % ei vielä hyödynnä OviProta.

Valtaosalle vastaajista oli jo tässä vaiheessa muodostunut OviProsta luotettava ja ammattimainen kuva. Järjestelmässä kiinnostavat erityisesti mahdollisuus saada kaikki toiminnot yhteen paikkaan, helppous, nykyaikaisuus sekä tulevaisuuden tarpeet. Epäilyksiä puolestaan aiheuttavat järjestelmän omaksumiseen mahdollisesti kuluva aika sekä tutusta ja turvallisesta järjestelmästä luopumisen tuska.

Toimivuutta, nykyaikaisuutta ja helppoutta

OviPron palvelukokonaisuus rakentuu vaiheittain. Kaikille Etuovi.com asiakkaille suunnattu ilmainen versio näki päivänvalon tammikuussa 2023, ja odotettu, OviPron käyttöönoton pienille ja keskisuurille kiinteistönvälitysyrityksille mahdollistava lanseeraus toteutui kesäkuussa 2023. Kehitys jatkuu kiivaana kohti loppuvuotta, jolloin julkaistaan kolmas vaihe kattavine ERP-toiminnallisuuksineen.

Odotukset tulevaisuuden työkalusta positiivisen toiveikkaita

Kyselytutkimus pyysi vastaajia arvioimaan, miten OviPro vastaa heidän tarpeitaan ja odotuksiaan kiinteistönvälitysjärjestelmänä tulevaisuudessa. Yli puolet vastaajista uskoi uuden järjestelmän täyttävän tarpeet oikein hyvin. Moni ei kuitenkaan vielä osannut sanoa mitä odottaa tai totesi, että asia jää nähtäväksi. OviProlta toivottiin erityisesti joustavuutta ja sujuvuutta sekä työtä helpottavia ja nopeuttavia ominaisuuksia. Vain harvat yksittäiset vastaajat olivat sitä mieltä, ettei OviPro vastaisi heidän tarpeitaan.

Tutkimustulokset ohjaamaan kehitystä

OviPro on toteutettu alusta alkaen asiakkaita kuunnellen, jotta se vastaa kiinteistönvälittäjien todellisiin tarpeisiin. Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään jatkossa järjestelmän kehitystyössä ja tiedotuksessa.


Haluaisitko kuulla lisää? Ota yhteyttä >

Tutustu myös muihin tiedotteisiimme